EML Mezunları buluştu

1969 yılında eğitim-öğretime açılan Düzce Endüstri Meslek Lisesi'nden mezun olan öğrencilerin kurduğu Mezunları Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 8...

1969 yılında eğitim-öğretime açılan Düzce Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun olan öğrencilerin kurduğu  Mezunları Derneği tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 8.’si yapılan Mezunlar Günü Etkinliği’nde meslek lisesinin kuruluşundan bugüne kadar mezun olan meslek liseliler  bir araya gelme fırsatı buldu.

Mezunlar Günü buluşmasına  Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Endüstri Meslek Lisesi (EML) Mezunları Derneği Başkanı Doç. Dr. Ayhan Şamandar, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Yurtman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ile MÜSİAD Başkanı İsmail Çakmak da katıldı.

Programda açılış konuşmasını yapan okul müdürü Hasan Sarı, vatandaşlarım meslek liselerini yanlış gözle baktıklarını belirterek, “Meslek liseleri hiçbir şey yapamayan insanların başvuracakları bir yer olarak görülmemeli.” dedi.

Mezunlar Buluşmasında MÜSİAD Düzce Şube Başkanı İsmail Çakmak, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Murat Caymaz birer konuşma yaptılar.

Devlet eğitimi sadece denetlemelidir

AK Parti Milletvekili İbrahim Korkmaz, Endüstri Meslek Lisesi Mezunları’nın 8. buluşmasında yaptığı konuşmasında meslek liselerinin siyasi bir suikasta uğradıklarını belirterek, devletin elini eğitimin üzerinden çekmesi gerektiğini vurguladı.

İbrahim Korkmaz, “Bilindiği gibi Türkiye’nin ticari açığı çok büyük. Bu açığı kapatmadığımız sürece kimse kusura bakmasın sürdürülebilir ekonomiye sahip olmayız. Kalkınmak için üretmek zorundasınız üretmek içinde meslek liselerine ihtiyaç var. Bu okullar maalesef Türkiye’de siyasi bir suikasta maruz kaldı. Tabiri caizse kim vurduya gitti, faili belli de burada konuşmak istemiyorum. Sırf imam hatip liselilerin önüne kesme davası için Türkiye’de mesleki eğitimi katlettiler. İmam hatip liselerinin önünü kesmeye çalışırken meslek liselerinin de önü kesildi. Halkın arasında buralara zengin çocukları gitmez, buralarda fakir ailelerin çocukları okur gibi bir algı oluşturduk. Devletin eğitimden elini çekmesi gerekir. Bana ne Düzce Endüstri melek lisesi okuluna atanacak müdürden. Bu beni neden ilgilendiriyor. Ben burada eğer hükümetsem denetlerim, ona göre ödüllendiririm veya cezalandırırım. Bu okulların kontrolü devlet tarafından yapılmalı eğitime siyaset karıştırılmamalı. Bu okullara kimler müdür olarak atanacak nereden atanacak Ankara’da bu tarz şeyler konuşulmamalı bunlar yanlış şeyler.” Dedi.

46 yılda 10 bin mezun

Mezunlar Derneği Başkanı Doç.Dr. Ayhan Şamandar Düzce Endüstri Meslek Lisesi’nin 12 bini aşkın mezunu olduğunu hatırlatarak başladığı konuşmasında, “ 1969 yılında eğitim-öğretime başlayan okulun aradan geçen 45 yılda çeşitli mesleki alanlarda 12000’in üzerinde mezun vermiştir. Mezunlarımız Düzce’mizin ve ülkemizin gelişimine katkı sağlayan meslek çalışanları olarak çeşitli sektörlerde hizmet vermektedirler. Derneğimiz okulumuza, okulumuzda öğrenim gören öğrencilere okul mezunlarına ve yaşadığımız şehre faydalı olmak amacıyla 2006 yılında kurulmuştur. “dedi.

Öğrencilere burs veriyoruz

“ Mezunlar derneği olarak okulda öğrenim gören ihtiyaç sahibi öğrencilere  ve üniversiteyi kazanan lisans öğrenimi gören mezunlarımıza burs vermek için bir fon oluşturduk diyen Ayhan Şamadar, tüm okul mezunlarını bu fona katkıda bulunmaya çağırdı.

Mezunlar anılarını anlattı

Protokol konuşmalarının ardından programa katılan mezunlara mikrofonlar uzatılarak eski anılarının anlatılması istendi. Konuşmaların ardından mezunlara okul idaresi tarafından hediyeler verildi.