EML Mezunlar Derneği Harekete Geçti

Düzce'de faaliyet gösteren firmalar kalifiye eleman bulmakta zorluk çekerken, bazı firmalara Endüstri Meslek Lisesi mezunlarına kapılarını açıyorlar.

Sanayi ve EML işbirliğine katkıda bulunmak mezunların iş, firmaların kalifiye eleman sahibi olmasına katkı sunmak amacıyla Düzce EML Mezunlar Derneği harekete geçti.

Düzce Endüstri Meslek Lisesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu ve Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi okul idarecileri,öğretmenleri 2.Organize Sanayi Bölgesindeki Dekoral Alüminyum Fabrikasına teknik gezi yaptılar. Üretimden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Gökhan Uzunoğlu işletmeyi ve yapılan çalışmaları anlattı.

Bir firma ne kadar güçlü ve büyük olursa olsun yetişmiş insan gücünün,nitelikli ve kendisini işe adamış eleman bulamadığında başarılı olamayacağının altını çizen Uzunoğlu, İyi yetişmiş elemanların avantajlarını anlattı.

Yapılan konuşmalarda Endüstri Meslek Liselerinde Eğitimin önemi de vurgulanırken, özellikle Düzce?de yetişmiş işçi bulamadıklarını söyleyen işletme yetkilisi Gökhan Uzunoğlu, Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden mezun olan elemanlara ihtiyaçlarının olduğunu, Eğitim çalışmalarında her zaman şirket olarak yanlarında olacaklarını,diğer firmalarında kendileri  gibi  eğitime destek vermelerinin önemli olduğunu belirtti.

Mezunlar Derneğinin de sık sık işletmeleri ziyaret etmesi ve eleman bulmada kendilerine yardımcı olması gerektiğini ifade eden Uzunoğlu, çalışmak isteyen mezunlara hemen şirket olarak işe alacaklarını bildirdi.

Dernek Başkanı Orhan Acar?da, Türkiye?nin büyük bir sorunu olan yetişmiş ara eleman sıkıntısının acilen çözülmesi gerektiği ve bu konuda dernek olarak yardıma hazır olduklarını, çözüm içinde bir komisyon kurulması ve hemen çalışmalara başlanması gerektiğini dile getirdi.

Kaynak: http://www.duzcetv.com/ekonomi-haberleri/48873-eml-mezunlar-dernegi-harekete-gecti